Ένα εύκολο χοιρινό ρολό κατσαρόλας, με πλούσια γεύση που στολίζει τα κυριακάτικα και γιορτινά σας τραπέζια.
Απλώνετε το μπούτι και το αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Στη μια άκρη του τοποθετείτε ομοιόμορφα τα τυριά και το θυμάρι και τυλίγετε σε ρολό. Αν χρειαστεί, στηρίζετε με οδοντογλυφίδες.
Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε το ρολό από όλες τις πλευρές. Αλατίζετε, σβήνετε με το κονιάκ ή το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
15 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Έχετε το νου σας να προσθέσετε λίγο νεράκι αν χρειαστεί, όσο μαγειρεύεται.
Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώνετε το μπούτι και το αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Στη μια άκρη του τοποθετείτε ομοιόμορφα τα τυριά και το θυμάρι και τυλίγετε σε ρολό. Αν χρειαστεί, στηρίζετε με οδοντογλυφίδες.
Βήμα 2
Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε το ρολό από όλες τις πλευρές. Αλατίζετε, σβήνετε με το κονιάκ ή το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 3
Προσθέτετε τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Βήμα 4
15 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Έχετε το νου σας να προσθέσετε λίγο νεράκι αν χρειαστεί, όσο μαγειρεύεται.