Μία γευστική συνταγή με χοιρινό που ταιριάζει στο καθημερινό σας τραπέζι. Η ποικιλία χόρτων είναι αυτό που χαρίζει στο φαγητό ξεχωριστή γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, καυκαλήθρες, ζοχοί, πράσα, τσουκνίδες, μάραθο)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε μία ημέρα πριν να μαρινάρετε το χοιρινό μέσα σε λευκό κρασί, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο και το βγάζετε 20 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνετε 3 ποτήρια νερό και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτε λίγο επιπλέον νερό.
Βήμα 3
Στο μεταξύ κόβετε όλα τα χορταρικά στη μέση και μόλις μαλακώσει το κρέας τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη.
Βήμα 4
Πέντε λεπτά πριν το τέλος σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey