Δίνουμε ελαφρώς εξωτικό τόνο στα αγαπημένα μας χοιρινά σουβλάκια, προσθέτοντας στη μαρινάδα τους κάρι.
Υλικά
- 750γρ. χοιρινό σε κύβους πάχους 3εκ. περίπου
- 1 κουτί μπίρα
- 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
- 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμιγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το κάρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε το κρέας σε πλαστικό μπολ, ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το κάρι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε ξανά να πάει παντού. Περιχύνετε το κρέας στο μπολ με όση μπίρα χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Αφήνετε και τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.
Βήμα 3
Στραγγίζετε τους κύβους του χοιρινού από τη μαρινάδα και τους περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με κομμάτια από πιπεριές σε διάφορα χρώματα.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Αντωνία Κατή