Μια δροσερή, πολύχρωμη σαλάτα εσπεριδοειδών για ένα γρήγορο μεσημεριανό. Ειδικά τώρα που τα ξινά φρούτα είναι στην εποχή τους το άρωμά τους θα σας σπάσει τη μύτη!
Καθαρίζουμε τα εσπεριδοειδή και αφαιρούμε τα φιλέτα τους με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην υπάρχει ο άσπρος φλοιός επάνω τους. Τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Στρώνουμε τις καρδιές μαρουλιού σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το
φινόκιο, το οποίο έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, και τη βαλεριάνα. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες των εσπεριδοειδών.
Dressing: Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο τσίλι, λίγο χυμό από τα εσπεριδοειδή, το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο καρύδι, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα φυλλαράκια κόλιανδρου και βασιλικού. Σερβίρουμε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα εσπεριδοειδή και αφαιρούμε τα φιλέτα τους με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην υπάρχει ο άσπρος φλοιός επάνω τους. Τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Στρώνουμε τις καρδιές μαρουλιού σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το
φινόκιο, το οποίο έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, και τη βαλεριάνα. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες των εσπεριδοειδών.
Βήμα 3
Dressing: Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο τσίλι, λίγο χυμό από τα εσπεριδοειδή, το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βήμα 4
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο καρύδι, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα φυλλαράκια κόλιανδρου και βασιλικού. Σερβίρουμε αμέσως.