Μια δροσερή, πολύχρωμη σαλάτα εσπεριδοειδών για ένα γρήγορο μεσημεριανό. Ειδικά τώρα που τα ξινά φρούτα είναι στην εποχή τους το άρωμά τους θα σας σπάσει τη μύτη!

Υλικά
- 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
- 1 πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι σαγκουίνι
- 1 λεμόνι
- 1 λάιμ
- 2 καρδιές μαρουλιού
- 1 ρίζα φινόκιο, την καρδιά, σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι βαλεριάνα
- 20 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- λίγα φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο
- λίγα φυλλαράκια βασιλικού
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σποράκια, ψιλοκομμένη
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα εσπεριδοειδή και αφαιρούμε τα φιλέτα τους με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην υπάρχει ο άσπρος φλοιός επάνω τους. Τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Στρώνουμε τις καρδιές μαρουλιού σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το φινόκιο, το οποίο έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, και τη βαλεριάνα. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες των εσπεριδοειδών.
Βήμα 3
Dressing: Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο τσίλι, λίγο χυμό από τα εσπεριδοειδή, το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βήμα 4
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο καρύδι, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα φυλλαράκια κόλιανδρου και βασιλικού. Σερβίρουμε αμέσως.