Μασκαρπόνε, τραγανά μπισκότα digestive,φράουλες και σοκολάτα κάνουν μια υπέροχη συμμαχία και το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο σκέτη τρέλα!
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
- 100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
- 50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 300ml γάλα
- 150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
- λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
- λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
για τη βάση
για την κρέμα
για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.Βήμα 3
Ενσωματώνετε το μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας.Βήμα 4
Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή