Ένα διαφορετικό υγιεινό και ανοιξιάτικο cheesecake σερβιρισμένο σε βαζάκια που θα αγαπήσουν και τα παιδιά.
Υλικά
- 9 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
- 3 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 1½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
- 3 κουτ. γλυκού καρύδα τριμμένη
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 200γρ. κατσικίσιο τυρί γαλλικού τύπου
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
- 1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- φράουλες φρέσκες για το σερβίρισμα
Για τη βάση
Για την κρέμα
Tips
- Αν η κρέμα φαίνεται λίγο σφιχτή, αραιώνετε με λίγο γάλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βάση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα βαζάκια και τα κρατάτε για λίγο στο ψυγείο.Βήμα 2
Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, και στη συνέχεια ρίχνετε το κατσικίσιο τυρί.Βήμα 3
Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια με τη βάση, διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει η κρέμα.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή