Το πορτοκάλι δίνει φρέσκο άρωμα και απίθανη γεύση στο κλασικό cheesecake. Για να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο τους καλεσμένους σας, θα το σερβίρετε σε ατομικά ποτήρια.
Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε κατσαρολάκι με το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε να λιώσουν, ανακατεύοντας.
Χτυπάτε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος. Το μοιράζετε σε 6 χαμηλά ποτήρια.
Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κρύο μίγμα της ζελατίνας, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Μοιράζετε το μίγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.
Όταν θέλετε να σερβίρετε προσθέτετε από πάνω γλυκό πορτοκάλι και σπασμένο μπισκότο και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε κατσαρολάκι με το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε να λιώσουν, ανακατεύοντας.
Βήμα 2
Χτυπάτε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος. Το μοιράζετε σε 6 χαμηλά ποτήρια.
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κρύο μίγμα της ζελατίνας, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Μοιράζετε το μίγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 5
Όταν θέλετε να σερβίρετε προσθέτετε από πάνω γλυκό πορτοκάλι και σπασμένο μπισκότο και σερβίρετε αμέσως.