Το πιο λαχταριστό cheesecake που έχετε δοκιμάσει, με πραλίνα και φιστίκι αράπικο που του χαρίζει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση.
Για τη βάση: Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα στρώνετε ομοιόμορφα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διάμ. 24εκ. Κρατάτε τη φόρμα στην άκρη.
Για την κρέμα: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, την πραλίνα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος και σκορπάτε στην επιφάνεια του γλυκό τα φιστίκια και την πραλίνα ελαφρώς ζεσταμένη για να γίνει ρευστή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βάση: Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα στρώνετε ομοιόμορφα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διάμ. 24εκ. Κρατάτε τη φόρμα στην άκρη.
Βήμα 2
Για την κρέμα: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, την πραλίνα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Βήμα 4
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος και σκορπάτε στην επιφάνεια του γλυκό τα φιστίκια και την πραλίνα ελαφρώς ζεσταμένη για να γίνει ρευστή.