21151204_07087_cheesecake-mpaklava
clock icon
20'

Cheesecake μπακλαβά στο ποτήρι

Υλικά

  • μπακλαβά με το σιρόπι του, που έχει περισσέψει
  • κουλούρια ή κέικ που έχουν ξεμείνει, σε κομμάτια
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • κανέλα
  • καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα

Στην κουζίνα όλα είναι αξιοποιήσιμα και υπάρχουν οικονομικοί τρόποι να απολαύσετε στα γρήγορα ακόμα και ένα ωραιότατο γλυκάκι που θα φτιάξετε από τα κουλούρια ή κέικ που περίσσεψε.

Για τη βάση: Σπάτε σε πολύ μικρά κομματάκια, μπισκότα ή κουλουράκια ή το τσουρέκι ή τη βασιλόπιτα και το κέικ που έχουν ξεραθεί.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το σφηνάκι από οποιοδήποτε λικέρ ή προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ποτήρια μοιράζετε σε στρώσεις εναλλάξ τα μπισκότα, τα απομεινάρια του μπακλαβά με το σιρόπι του και την κρέμα. Τελειώνετε από πάνω με κρέμα που θα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη βάση: Σπάτε σε πολύ μικρά κομματάκια, μπισκότα ή κουλουράκια ή το τσουρέκι ή τη βασιλόπιτα και το κέικ που έχουν ξεραθεί.

Βήμα 2

Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το σφηνάκι από οποιοδήποτε λικέρ ή προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Σε ποτήρια μοιράζετε σε στρώσεις εναλλάξ τα μπισκότα, τα απομεινάρια του μπακλαβά με το σιρόπι του και την κρέμα. Τελειώνετε από πάνω με κρέμα που θα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb