Οι χάντρες με χόρτα εποχής είναι μια θρεπτική συνταγή με πλούσια γεύση, έτοιμη σε λιγότερο από μια ώρα
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 300 γρ. χάντρες ξερές (μουσκεμένες 8 ώρες στο νερό)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ. χόρτα εποχής, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα και τον χυμό του
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις χάντρες σε χαμηλή φωτιά για 20΄ μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Βήμα 3
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, το αλατοπίπερο, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το δαφνόφυλλο και λίγο νερό. Ρίχνουμε τα χόρτα και τις χάντρες, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για 20΄ σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10΄ και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography