Τόσο αφράτο, τόσο απολαυστικό και τόσο διαφορετικό κέικ δεν έχετε ξαναφάει. Και η καρύδα του δίνει άλλο άρωμα! Συνταγή Λάμπρου Βακιάρου φυσικά! Πόσο μας ξέρετε!
Υλικά
- 300 γρ. νιφάδες βρώμης
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. μέλι
- 3 αυγά + 2 ασπράδια
- 150 ml γάλα
- 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 40 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. + 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. τριμμένη καρύδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέκιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τα 50 γρ. κουβερτούρας που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, και ενσωματώνουμε.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό ταψί 30 x 25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
Βήμα 3
Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την τριμμένη καρύδα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το ψημένο κέικ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Βήμα 4
Απλώνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι πάνω από την καρύδα με προσοχή, μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για μια ώρα.