Με την εύκολη αυτή σάλτσα θα διακοσμήσετε τούρτες, τάρτες και θα γαρνίρετε γλυκά και παγωτά, χαρίζοντας τους την ξεχωριστή γεύση της καραμέλας.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μόνη της σε μεσαία φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη γύρω γύρω από το τηγάνι πιάνετε το τηγάνι και το κουνάτε κυκλικά, το ξαναβάζετε στη φωτιά κι επαναλαμβάνετε μέχρι να υγροποιηθεί όλη η ζάχαρη.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε γρήγορα με αβγοδάρτη. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε πολύ προσεχτικά τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η καραμέλα. Αδειάζετε την butterscotch σε ένα μπολάκι και την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μόνη της σε μεσαία φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη γύρω γύρω από το τηγάνι πιάνετε το τηγάνι και το κουνάτε κυκλικά, το ξαναβάζετε στη φωτιά κι επαναλαμβάνετε μέχρι να υγροποιηθεί όλη η ζάχαρη.
Βήμα 3
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε γρήγορα με αβγοδάρτη. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε πολύ προσεχτικά τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η καραμέλα. Αδειάζετε την butterscotch σε ένα μπολάκι και την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.