Θαλασσινά μπιφτέκια σολομού, που κλέβουν τις εντυπώσεις χάρη στο αλεύρι και το λάδι καρύδας, που τους δίνουν ξεχωριστή γεύση.
Υλικά
- 800γρ. σολομό, χωρίς δέρμα και κόκαλα
- 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό με δαμάσκηνο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλα αβγά
- ½ φλιτζάνι σουσάμι, καβουρδισμένο
- 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
- λάδι καρύδας για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπλένετε καλά τον σολομό και τον στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Με κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Μπορείτε αν θέλετε να τον ψιλοκόψετε στο multi, αλλά με προσοχή για να μην γίνει κρέμα.Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον σολομό, το σησαμέλαιο, το ξίδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά και το σουσάμι. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε λίγο-λίγο το αλεύρι καρύδας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.Βήμα 3
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας. Βρέχετε τα χέρια σας με λίγο λάδι καρύδας, παίρνετε 2 γεμάτες κουτ. σούπας από το μίγμα και πλάθετε σε σχήμα burger.Βήμα 4
Μαγειρεύετε τα burger στο τηγάνι ψήνοντάς τας για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε με σαλάτα ρόκα και μια ελαφριά σάλτσα μαγιονέζας.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση