Η έμπνευση για αυτό το burger ήρθε όταν έφαγα μία σούπα Gumbo (χαρακτηριστική συνταγή της Cajun κουζίνας) και ξετρελάθηκα. Το κοτόπουλο, το λουκάνικο και οι γαρίδες, άψογα καρυκευμένα, ταίριαζαν τόσο πολύ μεταξύ τους που αμέσως μεταμορφώθηκαν στο μυαλό μου σε ένα ζουμερό burger.
Υλικά
- 4 ψωμάκια μπριός για burger
- 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 500γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
- 1 πιπεριά κόκκινη
- σάλτσα ΒΒQ
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- πάπρικα καυτερή
- σκόρδο σε σκόνη
- κρεμμύδι σε σκόνη
- θυμάρι ξερό
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- ξίδι βαλσαμικό λευκό
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το burger
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα καραμελωμένα τα κρεμμύδια: Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε σε τηγάνι που καίει με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν διάφανα και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού ξίδι και αφήνετε να καραμελώσουν για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Για τα burgers: Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τις γαρίδες καθαρισμένες.Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά. Σοτάρετε για 7-8 λεπτά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε για 3-4 λεπτά την πιπεριά.Βήμα 4
Φτιάχνετε τα burgers απλώνοντας στο κάτω ψωμάκι BBQ sauce και κάνοντας στρώματα, εναλλάσσοντας το κοτόπουλο, το λουκάνικο, τις γαρίδες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή