Ένα από τα πιο αγαπημένα street food σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του.
Υλικά
- 800γρ. κιμά γαλοπούλας
- 200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 200ml γάλα
- 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο στο γάλα
- 2 ασπράδια αβγών
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένο
- 50γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 250γρ. ντομάτες
- 100ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ψωμάκια για burger
- ροδέλες ντομάτας
- μουστάρδα
- αγγουράκια πίκλες σε φέτες
Για συνοδεία κάθε burger
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε. Δημιουργούμε ομοιόμορφα μπιφτέκια με την πρέσα και τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Βήμα 3
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε σε τηγάνι. Αλείφουμε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάμε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνουμε με το «καπάκι». Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή