Το μπουγιουρντί γίνεται συνήθως με φέτα. Σε αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε τον διάσημο μεζέ με χαλούμι και το αποτέλεσμα θα σας αρέσει εξίσου πολύ.
Υλικά
- 1 πακέτο χαλούμι, σε φέτες
- 1 ντομάτα, σε ροδέλες
- 4 λιαστές ντομάτες
- 1 πιπεριά κέρατο, σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη
- μερικές ελιές πράσινες ή μαύρες
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θυμάρι ή ρίγανη
- μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζετε το χαλούμι, τη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, τις ελιές και την κάππαρη.Βήμα 2
Ραντίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη και με το μπούκοβο. Κλείνετε το χαρτί σε πακέτο και το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.Βήμα 3
Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το μπουγιουρντί σας με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμάκι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα