Μια λαχταριστή μπόμπα στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Θα ετοιμάσετε το παντεσπάνι με Φαρίνα και Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και θα την απογειώσετε με Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ.
Ετοιμάζετε το Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε σε μπολ να παγώνει στην κατάψυξη.
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο αραβοσιτέλαιο.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να διογκωθεί και να ασπρίσει. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Βάζετε τη Φαρίνα και το Κακάο σε σουρωτήρι. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και παίρνετε στο ένα χέρι το σουρωτήρι και στο άλλο μια σπάτουλα. Ρίχνετε βροχηδόν το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με ρυθμικές κυκλικές κινήσεις της σπάτουλας μέχρι να ενσωματωθεί, χωρίς να χάσει τον αέρα και τον όγκο του.
Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί, το ισιώνετε και το ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει, χωρίς να ξεροψηθεί. Το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε κρατώντας το από το χαρτί πάνω στον πάγκο σας. Ξεκολλάτε προσεκτικά το χαρτί και αφήνετε να κρυώσει.
Το βρέχετε με το ποτό της επιλογής σας. Παίρνετε ένα μπολ μεγάλο και το αναποδογυρίζετε πάνω στο παντεσπάνι. Κόβετε ένα δίσκο όσο η διάμετρός του ανοίγματος του μπολ. Το υπόλοιπο παντεσπάνι το κόβετε σε κομματάκια. Καλύπτετε το μπολ σας με δύο φύλλα μεμβράνης, τοποθετώντας τα σταυρωτά και βγάζετε από την κατάψυξη το μισοπαγωμένο παγωτό.
Κάνετε μια στρώση τουλάχιστον δυο δάχτυλα με παγωτό, και τοποθετείτε εδώ κι εκεί κομμάτια από παντεσπάνι. Σκεπάζετε με μια στρώση παγωτό, πάλι παντεσπάνι και τελειώνετε με παγωτό. Τέλος, σκεπάζετε με το δίσκο που κόψατε και αφήνετε το μπολ στην κατάψυξη.
Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε σε μπολ να παγώνει στην κατάψυξη.
Βήμα 2
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο αραβοσιτέλαιο.
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να διογκωθεί και να ασπρίσει. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Βάζετε τη Φαρίνα και το Κακάο σε σουρωτήρι. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και παίρνετε στο ένα χέρι το σουρωτήρι και στο άλλο μια σπάτουλα. Ρίχνετε βροχηδόν το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με ρυθμικές κυκλικές κινήσεις της σπάτουλας μέχρι να ενσωματωθεί, χωρίς να χάσει τον αέρα και τον όγκο του.
Βήμα 4
Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί, το ισιώνετε και το ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει, χωρίς να ξεροψηθεί. Το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε κρατώντας το από το χαρτί πάνω στον πάγκο σας. Ξεκολλάτε προσεκτικά το χαρτί και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 5
Το βρέχετε με το ποτό της επιλογής σας. Παίρνετε ένα μπολ μεγάλο και το αναποδογυρίζετε πάνω στο παντεσπάνι. Κόβετε ένα δίσκο όσο η διάμετρός του ανοίγματος του μπολ. Το υπόλοιπο παντεσπάνι το κόβετε σε κομματάκια. Καλύπτετε το μπολ σας με δύο φύλλα μεμβράνης, τοποθετώντας τα σταυρωτά και βγάζετε από την κατάψυξη το μισοπαγωμένο παγωτό.
Βήμα 6
Κάνετε μια στρώση τουλάχιστον δυο δάχτυλα με παγωτό, και τοποθετείτε εδώ κι εκεί κομμάτια από παντεσπάνι. Σκεπάζετε με μια στρώση παγωτό, πάλι παντεσπάνι και τελειώνετε με παγωτό. Τέλος, σκεπάζετε με το δίσκο που κόψατε και αφήνετε το μπολ στην κατάψυξη.
Βήμα 7
Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.