Το τέλειο μπισκότο για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου πλάι σε μια κούπνα αχνιστό καφέ ή μυρωδάτο ρόφημα με τσάι και βότανα.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψάκια.
Βγάζετε τα μπαστούνια από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα σας.
Πριν σερβίρετε βάζετε το υποβρύχιο σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να γίνει ρευστό. Παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γλάσου και με γρήγορες κινήσεις σχηματίζετε γραμμές στα μπισκότα. Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να στεγνώσουν τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε.
Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food styling: Αντωνία Κάτη
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
Βήμα 2
Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψάκια.
Βήμα 4
Βγάζετε τα μπαστούνια από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα σας.
Βήμα 5
Πριν σερβίρετε βάζετε το υποβρύχιο σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να γίνει ρευστό. Παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γλάσου και με γρήγορες κινήσεις σχηματίζετε γραμμές στα μπισκότα. Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να στεγνώσουν τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε.
Βήμα 6
Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food styling: Αντωνία Κάτη