Τα σαμπλέ μπρετόν είναι παραδοσιακά γαλλικά μπισκουί από τη Βρετάνη που η υφή τους είναι κάτι μεταξύ ζύμης μπριζέ και παντεσπανιού. Είναι υπέροχα σκέτα ως βούτημα ή ακόμα και ως βάση σε τούρτες.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με φτερό τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει. Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και στο τέλος ρίχνετε τα αμύγδαλα.
Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Την βάζετε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αφού σφίξει το σαμπλέ μπρετόν το κόβετε με στρογγυλό κουπ πάτ διαμέτρου 8εκ. και τοποθετείτε τα μπισκουί στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με φτερό τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει. Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και στο τέλος ρίχνετε τα αμύγδαλα.
Βήμα 3
Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Την βάζετε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αφού σφίξει το σαμπλέ μπρετόν το κόβετε με στρογγυλό κουπ πάτ διαμέτρου 8εκ. και τοποθετείτε τα μπισκουί στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.