Τα παιδιά έχουν αδυναμία στο fast food και τρελαίνονται για μπέργκερ. Ιδού η πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή τους. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.
Υλικά
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- αλάτι και πιπέρι
- 1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο
- λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
- αλάτι, πιπέρι
Για τα μπέργκερ
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως ντομάτα, αγγούρι κ.ά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, δημιουργούμε τέσσερα ομοιόμορφα μπιφτέκια με την πρέσα για μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα, ανάλογο αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνουμε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζουμε λίγη σάλτσα γιαουρτιού, το μπιφτέκι, και τελειώνουμε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι. Κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή