Μια ανάλαφρη και πολύ νόστιμη πρόταση με μπακαλιάρο, που ξεχωρίζει για την πλούσια και φρέσκια γεύση που χαρίζει το πέστο μυρωδικών στο ψάρι.
Πρώτα ετοιμάζετε το πέστο: Ρίχετε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τον άνηθο, την ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το λάδι, το νερό, αλάτι και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βάζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το πέστο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βγάζετε τα φιλέτα από το ψυγείο και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Βάζετε πάνω από κάθε φιλέτο από μία φέτα ντομάτας και ψήνετε τον μπακαλιάρο στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο σε πιατέλα, συνοδεύοντας με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε το πέστο: Ρίχετε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τον άνηθο, την ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το λάδι, το νερό, αλάτι και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 2
Βάζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το πέστο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βγάζετε τα φιλέτα από το ψυγείο και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Βάζετε πάνω από κάθε φιλέτο από μία φέτα ντομάτας και ψήνετε τον μπακαλιάρο στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο σε πιατέλα, συνοδεύοντας με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.