avga
clock icon
25'

Αβγοσαλάτες με ζαμπόν στο ποτήρι

Υλικά

  • 6 Αβγά Βλαχάκη, βρασμένα σφιχτά
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 200γρ. ζαμπόν γαλοπούλας ή κοτόπουλου καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 - 2 αγγουράκια
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Μια πεντανόστιμη σαλάτα με Αβγά Βλαχάκης που εντυπωσιάζει με τη γεύση και την εμφάνιση της. Τη σερβίρεται σε γυάλινα ποτήρια για να φαίνονται οι διαφορετικές στρώσεις της.

Καθαρίζετε τα αβγά και τα χωρίζετε σε ασπράδια και κρόκους. Τα ψιλοκόβετε σε δύο διαφορετικά μπολ και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τα ασπράδια.
Κόβετε το αγγουράκι στα 4, αφαιρείτε τα σποράκια του και το ψιλοκόβετε σε τρίτο μπολ. Σε τέταρτο μπολ ανακατεύετε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Σε πέμπτο μπολ ρίχνετε τα κυβάκια του ζαμπόν.
Στήνετε τις σαλάτες: Παίρνετε 4 ρηχά ποτήρια και κάνετε μια πρώτη στρώση με ασπράδι αβγού. Συνεχίζετε με μια στρώση ζαμπόν γαλοπούλας, στρώση από αγγούρι, στρώση από κρόκο αβγού και τελειώνετε με μια στρώση από κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Αφήνετε τις σαλάτες στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα αβγά και τα χωρίζετε σε ασπράδια και κρόκους. Τα ψιλοκόβετε σε δύο διαφορετικά μπολ και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τα ασπράδια.

Βήμα 2

Κόβετε το αγγουράκι στα 4, αφαιρείτε τα σποράκια του και το ψιλοκόβετε σε τρίτο μπολ. Σε τέταρτο μπολ ανακατεύετε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Σε πέμπτο μπολ ρίχνετε τα κυβάκια του ζαμπόν.

Βήμα 3

Στήνετε τις σαλάτες: Παίρνετε 4 ρηχά ποτήρια και κάνετε μια πρώτη στρώση με ασπράδι αβγού. Συνεχίζετε με μια στρώση ζαμπόν γαλοπούλας, στρώση από αγγούρι, στρώση από κρόκο αβγού και τελειώνετε με μια στρώση από κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Αφήνετε τις σαλάτες στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.