avga3
clock icon
25'

Αβγοσαλάτα με ραπανάκια

Υλικά

  • 4 Αβγά Βλαχάκη, βρασμένα σφιχτά
  • 4 ραπανάκια πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 3 - 4 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
  • Για τη βινεγκρέτ

  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Μια νόστιμη σαλάτα με Αβγά Βλαχάκη, που μπορεί να σταθεί άνετα και σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Καθαρίζετε τα αβγά και αφού κρατήσετε τον κρόκο από το ένα, κόβετε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε να γίνουν ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα αβγά και αφού κρατήσετε τον κρόκο από το ένα, κόβετε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε να γίνουν ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.