Ορεκτικό που μπορείτε να φτιάξετε για να αξιοποιήσετε τα αυγά του Πάσχα που περίσσεψαν.
Υλικά
- 6 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα
- 200γρ. μαγιονέζα
- 1 πατάτα βρασμένη, σε κυβάκια
- 1 καρότο, σε μικρά κομματάκια
- 5 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνετε τα καθαρισμένα πασχαλινά σφιχτά αυγά και τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και μετά στα τέσσερα.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα κυβάκια της πατάτας, τα κομματάκια του καρότου, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη. Ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την υπόλοιπη μαγιονέζα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μεταφέρετε τη ρώσικη σαλάτα σε μπολ.
Βήμα 3
Παίρνετε μια πιατέλα και τοποθετείτε στο κέντρο το μπολ με τη ρώσικη σαλάτα που φτιάξετε. Ακουμπάτε τριγύρω τα κομμένα αυγά, τα αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb