Ένα ξεχωριστό ορεκτικό για ένα επίσημο τραπέζι, που ετοιμάζεται πολύ εύκολα και με ελάχιστα υλικά.
Υλικά
- 8 αβγά σφιχτοβρασμένα
- 4-5 φέτες ζαμπόν
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. αλεύρι
- ½ λίτρο γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το τελείωμα
Για τη μπεσαμέλ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα μια ελαφριά μπεσαμέλ: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε το αλεύρι, ενώ ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα.Βήμα 2
Μόλις ροδίσει το αλεύρι προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα. Μόλις η σάλτσα βράσει και πήξει, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 3
Ξεφλουδίζετε τα αβγά και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα στρώνετε σε ένα ταψί λαδωμένο. Συνεχίζετε με μια στρώση από φέτες ζαμπόν (ή περισσεύματα ψαχνού από ψητό κοτόπουλο) και πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια. Τελειώνετε με την μπεσαμέλ και μια στρώση κεφαλοτύρι τριμμένο.Βήμα 4
Γκρατινάρετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή