Μια σούπα δυναμωτική και αρωματική, που συνδυάζει κρέας, ζυμαρικό και όσπρια.
Υλικά
- 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- ½ φλιτζάνι φακές άβραστες
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μπαλάκι φιδέ σπασμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού αλεύρι
- ελάχιστο γαρίφαλο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Αλατίζετε, προσθέτετε τις φακές, σκεπάζετε καλά με μπόλικο νερό, ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα ρεβίθια που έχετε βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά σε νερό με αλάτι.
Βήμα 3
Διαλύετε το αλεύρι σε μισή κούπα νερό και το ρίχνετε στη σούπα μαζί με τον φιδέ.
Βήμα 4
Βράζετε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή.