Μία πράσινη σαλάτα με φρουτένιο dressing που συνοδεύει ιδανικά τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά γεύματα σας.
Υλικά
- ½ κιλό τρυφερά φύλλα από σπανάκι, πλυμένα καλά
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 15 φράουλες μέτριες, ολόκληρες
- λίγο αλάτι χοντρό
- 10 φράουλες ώριμες
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε καλά το σπανάκι πετώντας τις σκληρές άκρες των φύλλων. Πλένετε καλά τα μυρώνια και πετάτε τους χοντρούς μίσχους. Κάνετε το ίδιο και με τη ρόκα.Βήμα 2
Κόβετε τα τρία υλικά σας σε μικρά κομματάκια και τα αδειάζετε μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το δυόσμο. Αλατίζετε με χοντρό αλάτι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τις ολόκληρες φράουλες πάνω από την πράσινη σαλάτα.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε τις φράουλες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το μηλόξιδο στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.Βήμα 4
Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και αμέσως μετά με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb