Ένα εντυπωσιακό πιάτο με αρνί που θα λατρέψουν όλοι οι κρεατοφάγοι της παρέας.
Υλικά
- 1 αρνίσιο μπούτι μεγάλο (γύρω στα 2 κιλά)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 150γρ. φέτα
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και του ζητάτε να το ξεκοκαλίσει, χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Το παίρνετε στο σπίτι και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια. Ρίχνετε σε μπολάκι τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.Βήμα 2
Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, μία κουταλιά της σούπας από το δενδρολίβανο, τα σκόρδα και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα μέσα στο μπούτι, το διπλώνετε και το δένετε σφιχτά με βαμβακερό σπάγκο στα δύο άκρα.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο, το βάζετε σε ταψάκι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.Βήμα 4
Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ψηθεί καλά το μπούτι.Βήμα 5
Αφήνετε να γίνει χλιαρό, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb