paidakia anoigma
clock icon
35'

Αρνίσια παϊδάκια στον φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
  • 1 φλιτζάνι ε. π. ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν βρείτε παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος προτιμήστε τα, είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα. Επειδή όμως είναι πιο λεπτά και στεγνώνουν εύκολα στο ψήσιμο, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας τα κόψει διπλά για να κρατηθούν ζουμερά.

Υπάρχει η νοστιμιά τους; Τα αρνίσια παϊδάκια είναι η εικόνα του Πάσχα. Αρωμα και νοστιμιά σε μια συνταγή που διεκδικεί άνετα την πρωτιά στις all time classic.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα παϊδάκια σε μια λαμαρίνα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις μεριές. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Ελέγχουμε στα 10 λεπτά και τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο με μια τσιμπίδα ή πιρούνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα παϊδάκια σε μια λαμαρίνα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις μεριές. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Ελέγχουμε στα 10 λεπτά και τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 2

Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο με μια τσιμπίδα ή πιρούνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση