Κλασικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι, αυτό το αρνάκι ψήνεται στη γάστρα με πατάτες και γίνεται λουκούμι!
Υλικά
- 2 σπάλες από αρνάκι γάλακτος
- 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κλωναράκια ρίγανη
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι νερό
- ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας και με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε καλά.
Βήμα 2
Βάζετε σε μια γάστρα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε πάνω τους το αρνί.
Βήμα 3
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με αυγοδάρτη τη μουστάρδα με τον χυμό των λεμονιών και με το μίγμα περιχύνετε το κρέας. Προσθέτετε το νερό στη γάστρα και κλείνετε με το καπάκι.
Βήμα 4
Ψήνετε το αρνί στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάζετε το καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης