Ένα περιποιημένο υγιεινό και χορταστικό σνακ που μάς ετοιμάζει ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα σαλατικά. Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύετε τις σαλάτες με τα υλικά της γέμισης και τη σάλτσα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι και ενισχύετε τη γεύση με "The Boost" ή "Aegean Flakes".
Κόβετε 2 λαδόκολλες σε μέγεθος μεγαλύτερο από τις αραβικές πίτες. Από πάνω τοποθετείτε μια αραβική πίτα και στη συνέχεια μοιράζετε στο κέντρο τη γέμιση.
Με τα δυο σας χέρια ανασηκώνετε από αριστερά και δεξιά την αραβική πίτα και με τους αντίχειρές σας την κάτω πλευρά της πίτας κρατώντας παράλληλα με τα υπόλοιπα δάχτυλα τα υλικά έτσι ώστε να μην πέσουν από έξω. Ρολλάρετε προς τα μπροστά και δημιουργείτε το wrap (δεν πειράζει αν δεν είναι καλά κλεισμένο γιατί θα βοηθήσει η λαδόκολλα). Στη συνέχεια «αγκαλιάζετε» με τη λαδόκολλα και ρολλάρετε έτσι ώστε να τυλίξετε όλη την αραβική. Ζαρώνετε τις άκρες και στη συνέχεια κόβετε στη μέση το wrap σας με ένα μαχαίρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα σαλατικά. Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ανακατεύετε τις σαλάτες με τα υλικά της γέμισης και τη σάλτσα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι και ενισχύετε τη γεύση με "The Boost" ή "Aegean Flakes".
Βήμα 3
Κόβετε 2 λαδόκολλες σε μέγεθος μεγαλύτερο από τις αραβικές πίτες. Από πάνω τοποθετείτε μια αραβική πίτα και στη συνέχεια μοιράζετε στο κέντρο τη γέμιση.
Βήμα 4
Με τα δυο σας χέρια ανασηκώνετε από αριστερά και δεξιά την αραβική πίτα και με τους αντίχειρές σας την κάτω πλευρά της πίτας κρατώντας παράλληλα με τα υπόλοιπα δάχτυλα τα υλικά έτσι ώστε να μην πέσουν από έξω. Ρολλάρετε προς τα μπροστά και δημιουργείτε το wrap (δεν πειράζει αν δεν είναι καλά κλεισμένο γιατί θα βοηθήσει η λαδόκολλα). Στη συνέχεια «αγκαλιάζετε» με τη λαδόκολλα και ρολλάρετε έτσι ώστε να τυλίξετε όλη την αραβική. Ζαρώνετε τις άκρες και στη συνέχεια κόβετε στη μέση το wrap σας με ένα μαχαίρι