Ο καλύτερος τρόπος συντήρησης για τα λαχανικά είναι να τα φτιάξετε τουρσί. Εξαιρετικός μεζές!
Υλικά
- 1 κιλό μικρά αγγουράκια για τουρσί
- 250γρ. αλάτι
- 1.500ml ξίδι από λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης, σε μικρά κομμάτια
- 6 μικρές ξερές πιπερίτσες
- 6 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 4-5 κεδροκούκουτσα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
Tips
- Αγγουράκια για τουρσί θα βρείτε στη λαϊκή ή μπορείτε να τα παραγγείλετε από τον μανάβη σας.
- Τα κεδροκούκουτσα ή αλλιώς άρκευθος (Juniperi Fructus) είναι καρποί με σχετικά γλυκόπικρη γεύση και ευχάριστο πικάντικο άρωμα, κατάλληλοι για να αρωματίσουμε τα φαγητά μας αλλά και αλκοολούχα ποτά, κυρίως τζιν και λικέρ.