Μία πολύ γευστική σαλάτα, που συνδυάζει αρμονικά τις φρέσκες πρασινάδες και το αβοκάντο, με τα ψητά λαχανικά. Μην παραλείψετε το κατσικίσιο τυρί, της πάει πολύ.
Υλικά
- 400γρ. μίγμα σαλατικών της αρεσκείας σας (π.χ. ρόκα, γαλλική, λόλα κόκκινη, αντίδι, ραντίτσιο)
- 150γρ. μανιτάρια ψημένα στη σχάρα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
- 100γρ. ντοματίνια σε τέταρτα
- 80γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 250γρ. μανιτάρια στρογγυλά
- 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100ml βαλσαμικό ξίδι
- 50γρ. κουκουνάρι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 300ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
Για τα μανιτάρια σχάρας
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμάζετε τα μανιτάρια: Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε για μερικές ώρες. Ψήνετε στη σχάρα και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ να δουλεύει προσθέτοετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Βήμα 3
Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ. Περιχύνετε με 100ml από τη βινεγκρέτ και αναμιγνύετε τη σαλάτα, προσέχοντας να μην την ανακατέψετε υπερβολικά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey