Χορταστική και πρωτότυπη σαλάτα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κοτόπουλο με όσπρια και σύκα.
Υλικά
- 4 σύκα φρέσκα, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 300γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 αγγούρι μεγάλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένη και πλυμένη
- 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια και το αγγούρι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το σουσάμι και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Στρώνετε τα φύλλα της ρόκας σε στενόμακρη πιατέλα και τοποθετείτε εκεί το μίγμα της σαλάτας. Από πάνω τοποθετείτε τα κομμένα σύκα.
Βήμα 3
Μόλις έρθει η ώρα να σερβίρετε, σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα, και περιχύνετε τη σαλάτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή