Φτιάχνουμε χορταστικό και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κουνουπίδι. Ένα θρεπτικό δεκατιανό γεύμα με τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της Arla.
Υλικά
- 170 αλεύρι γ.ό.χ.
- 130 γρ. αλεύρι σκληρό
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
- 100 γρ. Arla Pasta & Gratinar
- 300 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
- 2 αυγά
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το σκεύος
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- λίγο θυμάρι φρέσκο, για το σερβίρισμα
- αλάτι
Μερίδες: 8
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.
Βήμα 2
Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.
Βήμα 5
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
Βήμα 6
Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.