Δοκιμάστε το αλμυρό κέικ που συνδυάζει τη λιαστή ντομάτα με την γραβιέρα και θα το καθιερώσετε όλες τις μέρες του χρόνου ως σνακ.

Υλικά
- 80γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 200γρ. Γραβιέρα αιγοπρόβεια Γάλπο
- 50γρ. λιαστές ντομάτες, σε κομμάτια
- 4 αυγά
- 200ml Φρέσκο Γάλα Πλήρες Γάλπο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, αλάτι, τη Γραβιέρα Αιγοπρόβεια Γάλπο και τις λιαστές ντομάτες.
Βήμα 3
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες Γάλπο και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αυγών και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο. Το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα. Κατόπιν το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.