Ένα πληθωρικό ορεκτικό με απίθανη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Θα το λατρέψετε!
Κόβετε το καρβέλι οριζόντια σε 3 φέτες πάχους 1½εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τον άνηθο την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες.
Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το γλάσο, ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το γλάσο στο ψυγείο.
Τοποθετείτε σε πιατέλα μία φόρμα δαχτυλίδι, διαμέτρου 15εκ. Βάζετε μέσα στη φόρμα την πρώτη φέτα καρβελιού, στρώνετε πάνω το μισό μίγμα ανθότυρου και ισιώνετε την επιφάνεια. Αραδιάζετε πάνω τις μισές ροδέλες ντομάτας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τελειώνετε με την τρίτη φέτα από το καρβελάκι και αφαιρείτε τη φόρμα.
Αλείφετε την αλμυρή τούρτα με το γλάσο, στολίζετε με τα υλικά της διακόσμησης και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το καρβέλι οριζόντια σε 3 φέτες πάχους 1½εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τον άνηθο την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες.
Βήμα 2
Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το γλάσο, ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το γλάσο στο ψυγείο.
Βήμα 3
Τοποθετείτε σε πιατέλα μία φόρμα δαχτυλίδι, διαμέτρου 15εκ. Βάζετε μέσα στη φόρμα την πρώτη φέτα καρβελιού, στρώνετε πάνω το μισό μίγμα ανθότυρου και ισιώνετε την επιφάνεια. Αραδιάζετε πάνω τις μισές ροδέλες ντομάτας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τελειώνετε με την τρίτη φέτα από το καρβελάκι και αφαιρείτε τη φόρμα.
Βήμα 4
Αλείφετε την αλμυρή τούρτα με το γλάσο, στολίζετε με τα υλικά της διακόσμησης και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.