aleimma kavouriou
clock icon
15'

Άλειμμα με σολομό και καβούρι

Υλικά

  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 125γρ. σολομό καπνιστό, σε κομματάκια
  • 1 κονσέρβα καβούρι SAFCOL
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  • λίγο τσάιβ ψιλοκομμένο

Ένα θαλασσινό και πολύ νόστιμο άλειμμα για τα ορεκτικά και τα σάντουιτς, που αποκτά ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση χάρη στα καβούρια SAFCOL.

Βάζετε το σολομό μαζί με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί κρέμα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο μπλέντερ. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές μίγμα και το αδειάζετε σε μπολ.
Προσθέτετε την καβουρόψιχα καλά στραγγισμένη, το τσάιβ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε για επιπλέον αλατοπίπερο.
Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο σκεύος αποθήκευσης και το διατηρείτε στο ψυγείο.
Το σερβίρετε σαν άλειμμα μαζί με ψημένο ψωμί ή κράκερς.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το σολομό μαζί με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί κρέμα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο μπλέντερ. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές μίγμα και το αδειάζετε σε μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε την καβουρόψιχα καλά στραγγισμένη, το τσάιβ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε για επιπλέον αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο σκεύος αποθήκευσης και το διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Το σερβίρετε σαν άλειμμα μαζί με ψημένο ψωμί ή κράκερς.