Ανοιξιάτικο λαδερό φαγητό, με σπαράγγια και φινόκιο, που θα αγαπήσουν vegans και μη.
Υλικά
- 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο, σε λεπτά φέτες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 600γρ. άγρια σπαράγγια
- 200ml καυτό ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- χυμό + ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το φινόκιο, αλατίζετε και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.Βήμα 2
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τα σπαράγγια και σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.Βήμα 3
Προσθέτετε τον καυτό ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ιδιαίτερα το φινόκιο.Βήμα 4
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τον μάραθο. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση