Η εποχή της αγκινάρας έφτασε! Σιγομαγειρεμένες στο λαδάκι τους, με σκόρδο και πολλά μυρωδικά, απλά τέλειες! Μην παραλείψετε τη μέντα και τον δυόσμο, τους ταιριάζει αφάνταστα!
Υλικά
- 80 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ.σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 800 γρ. αγκινάρες, καθαρισμένες
- 1 καρότο, χοντροκομμένο
- 80 ml λευκό κρασί
- 50 ml χυμό λεμονιού
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Κάντε αυτό το πιάτο ακόμα πιο χορταστικό, προσθέτοντας και δύο πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Θα τις ρίξετε στο μπολ με τις αγκινάρες και θα τις τοποθετήσετε ανάμεσα στις αγκινάρες στην κατσαρόλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά μαζί με το σκόρδο και 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο μπολ και τις περιχύνουμε με το μείγμα. Τις «τρίβουμε» με τα χέρια να αλειφθούν καλά.Βήμα 2
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες τη μία δίπλα στην άλλη και προσθέτουμε το καρότο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 3
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5’, κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35’ μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε τις αγκινάρες όσο είναι ζεστές πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά και περιχύνοντας με επιπλέον χυμό λεμονιού αν θέλουμε.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook