Oι αγκινάρες αποκτούν τη δική τους γέμιση από ανθότυρο και γίνονται το ιδανικό ορεκτικό.
Υλικά
- 12 μεγάλες ολόκληρες αγκινάρες, βρασμένες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη + λίγη επιπλέον
- 4 κλαδάκια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το ταψί
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.Βήμα 2
Σε λαδωμένο ταψί, βάζετε τις αγκινάρες , τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την επιπλέον γραβιέρα.Βήμα 3
Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά