Tα πιο μυρωδάτα πασχαλινά τσουρέκια, τα φτιάχνουμε με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά
- 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 120 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 7 αυγά (με 1 αυγό από αυτά θα αλείψετε τα τσουρέκια)
- 7 γρ. (1½ κουτ. κοφτό) αλάτι
- 3-4 κουτ. κοφτά) μαχλέπι
- ξύσμα από 1½ λεμόνι ή πορτοκάλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 35°C). Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αυγά, προσθέτετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, το αλάτι, το μαχλέπι, το ξύσμα και το μίγμα Μαγιάς Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 3
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Χτυπάτε το αυγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια. Τα ψήνετε στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.