Ένα υπέροχο ανοιξιάτικο κέικ με φρέσκες φράουλες και Garni ΓΙΩΤΗΣ Με Γεύση Βανίλια που το κάνουν ακόμη πιο ακαταμάχητο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το κέικ μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Στρώνετε από πάνω μερικές φράουλες κομμένες στη μέση και μετά απλώνετε το Garni.
Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι διακοσμείτε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το κέικ μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 2
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Βήμα 4
Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Στρώνετε από πάνω μερικές φράουλες κομμένες στη μέση και μετά απλώνετε το Garni.
Βήμα 5
Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι διακοσμείτε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.