Αφράτο κέικ που μοσχοβολάει πορτοκάλι και γίνεται ο ιδανικός συνοδός για τον καφέ και το τσάι σας. Η λιωμένη σοκολάτα που ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι, κάνει αυτό το κέικ ακόμη πιο λαχταριστό.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 25εκ.
Στο μίξερ, με το φτερό, αφρατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μεσαία ταχύτητα. Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτετε ένα προς ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Αφού ξεφορμάρετε το κέικ και έχει κρυώσει, γλασάρετε με την επικάλυψη σοκολάτας και διακοσμείτε με ροδέλες πορτοκαλιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 25εκ.
Βήμα 2
Στο μίξερ, με το φτερό, αφρατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μεσαία ταχύτητα. Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτετε ένα προς ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βήμα 3
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 4
Αφού ξεφορμάρετε το κέικ και έχει κρυώσει, γλασάρετε με την επικάλυψη σοκολάτας και διακοσμείτε με ροδέλες πορτοκαλιού.