Μία δροσερή, πολύ νόστιμη και πολύ θρεπτική σαλάτα με αμπελοφάσουλα, που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κυρίως γεύμα. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε το καλοκαίρι.

Υλικά
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα καθαρισμένα, κομμένα
- 120 γρ. τυρί φέτα
- 1 πρέζα ρίγανη ξερή
- 2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύρι ξερό, σε κυβάκια
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- ανθό αλατιού
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Σαλάτα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μπόλικο νερό αλατισμένο που κοχλάζει ζεματάμε για περίπου 7΄ τα αμπελοφάσουλα. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Βήμα 2
Dressing: Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φασολάκια σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε και τρίβουμε από πάνω τη φέτα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε μία πρέζα ρίγανη και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μ. Γεωργιάδης | Φωτογραφίες: Studio M