salata_ksinomila_olivemagazine.gr
clock icon
30'

Σαλάτα με ξινόμηλα, πορτοκάλι, αντίδια, ρόδι και βαλσαμικό ξίδι

Υλικά

  • 2 ξινόμηλα μεγάλα, καθαρισμένα, σε μικρούς κύβους
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο καλά, με τις σκελίδες χωρισμένες
  • 4 ρίζες αντίδια
  • 1 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι από βαλσαμικό ξίδι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100γρ. τυρί γραβιέρα, σε κύβους
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι

Μια αρωματική σαλάτα που συνδυάζει πρασινάδες με φρούτα του χειμώνα. Και γιορτινή και αποτοξινωτική!

Περιχύνετε τα κυβάκια του ξινόμηλου με το χυμό μισού λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Χοντροκόβετε τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις σκελίδες του πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του τυριού και ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα. Αλατίζετε ελαφρά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα με το dressing, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και περιχύνετε με το σιρόπι βαλσαμικού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Περιχύνετε τα κυβάκια του ξινόμηλου με το χυμό μισού λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 2

Χοντροκόβετε τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις σκελίδες του πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του τυριού και ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα. Αλατίζετε ελαφρά.

Βήμα 3

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα με το dressing, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και περιχύνετε με το σιρόπι βαλσαμικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb