Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να απολαύσετε το δροσερότερο ίσως φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι, σε μια πολύ νόστιμη σαλάτα με ντομάτα και βασιλικό.
Υλικά
- 1 φέτα καρπούζι
- 2 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας λεμόνι
- 15 ελιές Καλαμών
- 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
- 2 μικρές πιτούλες αραβικές
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τη φέτα του καρπουζιού και την κόβετε σε τριγωνάκια. Με ένα πιρούνι αφαιρείτε όσο περισσότερους σπόρους μπορείτε. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια (σκελίδες).Βήμα 2
Παίρνετε μια μεγάλη ρηχή σαλατιέρα και τοποθετείτε μέσα της εναλλάξ τα κομμάτια της ντομάτας και του καρπουζιού. Από πάνω σκορπίζετε τις ροδέλες της πιπεριάς και το βασιλικό.Βήμα 3
Κόβετε τις αραβικές πιτούλες σε τριγωνάκια και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.Βήμα 4
Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι. Τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε μέσα τις ελιές Καλαμών, πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατίζετε καλά. Περιχύνετε με το dressing την καρπουζοσαλάτα και διακοσμείτε με τις τραγανές πιτούλες.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή