Μια νόστιμη και κλασική πρόταση για ένα μεζεδάκι του πεντάλεπτου που θα κάνει την καλύτερη παρέα στο ούζο ή το τσίπουράκι σας. Δείτε ΕΔΩ, ποια τυριά είναι κατάλληλα για σαγανάκι.
Υλικά
- 1 μερίδα κεφαλοτύρι
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλευρώνετε το κεφαλοτύρι. Για να κολλήσει όμως καλά το αλεύρι πάνω του πρώτα το βρέχετε με ούζο.Βήμα 2
Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά.Βήμα 3
Ρίχνετε το αλευρωμένο τυρί στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα από τη μια, το γυρίζετε να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το αποσύρετε. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό αμέσως!Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey