Τα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα και εμείς βρήκαμε τρόπο να τη βάλουμε στο πρωινό τους με υγιεινό και απολαυστικό τρόπο.
Υλικά
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- λίγη σοκολάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 250γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ. σούπας κακάο
Για τη μους γιαουρτιού με κακάο και σοκολάτα
Για την σπιτική πραλίνα
Tips
- Η σπιτική πραλίνα διατηρείται για 3 εβδομάδες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός αν έχει υπερβολική ζέστη. Στην περίπτωση αυτή τη φυλάμε στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη μους: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, σοκολατένια μους. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε. Η βάση της συνταγής είναι αυτή, μπορείτε όπως να την εμπλουτίσετε με ό,τι σας αρέσει, κομμάτια σοκολάτας, φρέσκα φρούτα κ.ά.
Βήμα 2
Για την σπιτική πραλίνα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, αναμιγνύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και φυλάτε την πραλίνα σε βαζάκι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb