mous-giaourti-&spitiki-pralina
clock icon
15'

2 σοκολατένιες προτάσεις για το πρωινό των παιδιών

Υλικά

    Για τη μους γιαουρτιού με κακάο και σοκολάτα

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • λίγη σοκολάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Για την σπιτική πραλίνα

  • 250γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο

Tips

  • Η σπιτική πραλίνα διατηρείται για 3 εβδομάδες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός αν έχει υπερβολική ζέστη. Στην περίπτωση αυτή τη φυλάμε στο ψυγείο.

Τα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα και εμείς βρήκαμε τρόπο να τη βάλουμε στο πρωινό τους με υγιεινό και απολαυστικό τρόπο.

Για τη μους: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, σοκολατένια μους. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε. Η βάση της συνταγής είναι αυτή, μπορείτε όπως να την εμπλουτίσετε με ό,τι σας αρέσει, κομμάτια σοκολάτας, φρέσκα φρούτα κ.ά.

Για την σπιτική πραλίνα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, αναμιγνύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και φυλάτε την πραλίνα σε βαζάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη μους: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, σοκολατένια μους. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε. Η βάση της συνταγής είναι αυτή, μπορείτε όπως να την εμπλουτίσετε με ό,τι σας αρέσει, κομμάτια σοκολάτας, φρέσκα φρούτα κ.ά.

Βήμα 2

Για την σπιτική πραλίνα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, αναμιγνύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και φυλάτε την πραλίνα σε βαζάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb