Μια γλυκιά πρόταση από την Καραϊβική, που θέλει τις μπανάνες καραμελωμένες και φλαμπαρισμένες με ρούμι και σβησμένες με λάιμ.
Υλικά
- 4 μπανάνες
- ½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
- 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 λάιμ, το χυμό
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.Βήμα 2
Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey