bananes flambe
clock icon
20'

Μπανάνες φλαμπέ με ρούμι

Υλικά

  • 4 μπανάνες
  • ½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
  • 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 λάιμ, το χυμό

Μια γλυκιά πρόταση από την Καραϊβική, που θέλει τις μπανάνες καραμελωμένες και φλαμπαρισμένες με ρούμι και σβησμένες με λάιμ.

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey